Přednáška o plýtvání potravinami

6. 5. 2016, V pátek přijela z Třeboně studentka Lada Klimešová přednášet na zajímavé téma - plýtvání potravinami. Žáci kvinty, 1. A, 3. A a členové Ekotýmu se tak měli možnost dozvědět, že se v několika momentech vyhazují zcela bezpečné potraviny. Například už na polích či v sadech se vyřazují „nepěkné“ plodiny, z regálů supermarketu mizí produkty, jejichž doba spotřeby skončila...

...Slečna Klimešová na vlastní tělo zjistila, že se často jedná o zdravotně nezávadné potraviny. Provádí i tzv. dumpster diving, vybírání vyhozené zeleniny, ovoce, sušenek i jogurtů z kontejnerů za supermarkety. Na závěr posluchačům rozdala balíky Waffeleier (vyřazené po Velikonocích) a čerstvě upečené sušenky vyrobené z dalších potravin, které z regálů musely zmizet.

 

Akce dokumentů

Kategorie: